A fiam szülinapi ajándéka

Az ember gyereke számára mindig is a legfontosabb, legszeretettebb ember lesz a földön, mindegy, hogy milyen csínytevéseket, rosszalkodásokat talál ki, mindegy hogy tanul, vagy mennyire jól sportol, egy a lényeg, hogy egészséges legyen és hogy a mi gyerekünk. Egy bizonyos szinten mindig elfogultak leszünk a saját gyerekünkkel szemben, és azt gondolom, hogy ezzel nincs is semmi gond, csak a helyén kell tudni kezelni ezeket a helyzeteket. A mi gyerekünk például olyan neveltetést kapott, amit legjobb tudásunk szerint, rengeteg közös beszélgetéssel és persze táncsok tömkelegével alakítottunk ki a férjemmel, mert ennek egy tudatos dolognak kell lenni, a spontán nevelés azt gondolom nem vezethet teljes sikerre.

Persze a mi gyerekünk is sokszor rosszalkodik, csinál meggondolatlan dolgokat, de azt látom, hogy tanul is belőle, és egyáltalán nem mondhatom, hogy probléma lenne a tanulásával vagy a viselkedésével úgy összességében. Nála például inkább arra kellett odafigyelnünk, hogy ne vegyen természetesnek dolgokat. Gondolok itt arra, hogy ha kap valamit, ha szeretne valamit és megvesszük neki, akkor tisztelje, becsülje és vigyázzon rá, na és persze ne legyen tőle fellengzős. Éppen ezért rászoktunk arra, hogy ha szeretne valamit, akkor arra vagy gyűjt és megveszi magának, vagy pedig szülinap, névnap, karácsony valamelyikére kapja meg. Egyébként nagyobb dolgokat nem igazán veszünk neki.

Most például már két hónapja szeretne rendelni a baseusshop.hu oldalról – ami egy ideje a kedvenc oldala lett – egy headset készüléket magának, amit persze elmondtunk, hogy a szülinapjára megrendelhet magának, hiszen elég nagy már, nem készülünk akkor meglepetéssel, hanem megkapja azt, ha arra van szüksége. Elkezdett rá gyűjteni, mert arra számított, azt gondolom, hogy előbb összejön rá neki a pénz, de ez nem történt meg. Így azonban, mondtam neki, hogy teljesen jól járt, mert van spórolt pénze, a headset pedig ott lesz a szülinapi tortája mellett.